In bier gestoofd wild konijn met uitjes en pruimen
Voor 4 personen:
- 1 wild konijn
- 100 gr ragfijn gesneden bouquet
- 2 ½ dl konijnen of gevogeltefond
- ½ Flesje witbier
- ½ theel. Kummelzaadjes
- 200 gr. Kleine witte uitjes
- 100 gr. Gedroogde pruimen zinder pit
- 100 gr. anijschampignons
- 2 eetl. gehakte bieslook
- Aardappel
- Jonge spitskool
Bereiding:
- Snijd het konijn in grove stukken, zowel de bouten, lopers en de rug met het bot erin de flanken kunnen in een fond verwerkt worden.
- Het konijn kan eventueel een nacht in de marinade maar hoeft niet.
- Zout en peper de stukken vlees en bak deze rond om mooi bruin in de boter.
- Blus de pan met het wit bier en voeg er de kummel en de fond aan toe. Sluit de pan af met een deksel en laat op laag vuur garen.
- Na een half uurtje kunnen de uitjes er bij en weer verder garen, vervolgens na een half uur de pruimen en de champignons toevoegen en het geheel verder garen.
- Let wel op tijdens het garen dat de stukken van de rug sneller gaar zijn en deze nemen we dan ook uit de pan en gaan er weer bij als de rest ook gaar is.
- Als het konijn gaar is en de fond is nog niet licht gebonden gieten we de fond eraf en laten deze apart inkoken en voegen we weer toe als deze de juiste dikte heeft.
- Tourneer de aardappels en kook deze bijna gaar, deze voegen we toe aan de ragout net voor het serveren zodat deze ook de smaak van het konijn krijgen.
- Voor het serveren de gehakte bieslook er overheen strooien en serveer er wat gestoofde spitskool bij.
Dit is een recept van Hotel Restaurant Gastronomique De Echoput.